Użytkowanie serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Niektóre pliki COOKIES są niezbędne do poruszania się po stronie i prawidłowego korzystania z serwisu. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Brak zgody na instalację plików cookie może być wyrażony poprzez ustawienia przeglądarki. Więcej szczegółów w Polityce Prywatności.

Solgar Tran Super Kompleks 60 kaps.

60,00 zł
Brutto

Kwasy tłuszczowe z sardynek, sardeli, makreli i tuńczyka

60 kaps. Suplement diety
SOLGAR POLSKA SP. Z O.O.

Tran Super kompleks to pełnomorska receptura wysokiej jakości. Wysoka staranność produkcji i standaryzacji sprawiają, że 1 kapsuł­ka dziennie dostarcza odpowiednią porcję witamin A i D oraz jest także źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 EPA i DHA. Siłę działania i wysoką potencję produkt zawdzięcza obecności w swoim składzie koncentratów olejów rybich pochodzących z sardynek, sardeli, makreli i koncentrat kwasu dokozaheksaenowego z tuńczyka.

SPOSÓB UŻYCIA

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.

Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, produktów mlecznych, substancji słodzących, sztucznych substancji przedłużających trwałość, aromatów, barwników.

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:

Kwas eikozapentaenowy (EPA) 202 mg pochodzący z:

  • tranu – 130 mg
  • koncentratu ryb morskich (sardynki, sardela, makrela) – 68 mg
  • koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 4 mg

Kwas dokozaheksaenowy (DHA) 185 mg pochodzący z:

  • tranu – 119 mg
  • koncentratu ryb morskich (sardynki, sardela, makrela) – 29 mg
  • koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 37 mg

Witamina A (palmitynian retinylu) 906 µg RE* (3021 IU) (113%**) pochodząca z:

  • tranu – 375 µg RE* (1250 IU) (47%**)
  • koncentratu kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 531 µg RE* (1771 IU) (66%**)

Witamina D3 (cholekalcyferol) 25 µg RE* (1000 IU) (500%*) pochodząca z:

  • tranu – 3 µg RE* (120 IU) (60%**)
  • koncentrat kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka) – 22 µg RE* (880 IU) (440%**)

*RE – ekwiwalent retinolu

**RWS – Referencyjna Wartość Spożycia

Składniki:
kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA), witamina A (palmitynian retinylu), witamina D3 (cholekalcyferol), tran, koncentrat ryb morskich (sardynki, sardela, makrela), koncentrat kwasu dokozaheksaenowego (z tuńczyka), żelatyna (wołowa), substancja glazurująca: glicerol (roślinny), przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli.

Charakterystyka

Rodzaj
Suplement diety
Postać
kapsułki
Składnik
omega-3
Składnik
witamina D
Składnik
olej rybi
Składnik
witamina A

4